Hydrangea Paniculata

De Hydrangea Paniculata ofwel pluimhortensia is er in verschillende soorten. De pluimhortensia iseen rijkelijk bloeiende heester die in steeds meer tuinen de hele zomer schittert. Steeds meer mensen kiezen voor deze sterke plant in de tuin of op het terras om de volgende redenen:

  • Bloeit op eenjarig hout, dus kan ieder jaar gesnoeid worden en iedere tak krijgt een bloem!
  • Winterhard, overleeft de meest strenge winters
  • Veel sterker dan andere bloeiende planten tijdens de hete zomers
  • Stimuleert de biodiversiteit in uw tuin, aantrekkelijk voor hommels en bijen
  • Krijgt na de bloeiperiode een mooie herfsttint een daarom kun je er extra lang van genieten en de bloemen staan ook nog eens heel mooi in een vaas!

Er zijn diverse soorten van de Hydrangea paniculata met allemaal verschillende eigenschappen, hieronder staan de soorten weergegeven die wij in ons assortiment hebben.

Hydrangea paniculata Limelight

Wij hebben de hydrangea paniculata in diverse vorm: struik, stam (enkel, multi gedraaid en gevlochten) De hydrangea paniculata Limelight is een soort die mooie grote Lime-/cremekleurige bloemen maakt. In de nazomer krijgen de bloemen een lichtroze gloed en behouden deze kleur in de herfst.

Hydrangea paniculata Little Lime

De Hydrangea paniculata Little Lime is een kleinere variant van de Limelight. Zoals de naam al zegt zijn de bloemen van deze soort Limegroen van kleur. Deze dwergsoort groeit compact en wordt ca 50 tot 75 cm hoog en in omvang. We hebben deze in struikvorm van 7,5 ltr formaat tot grote kuipen van 40 ltr. Ook hebben we de Litte Lime in stamvorm.

Hydrangea paniculata Diamantino

De Diamantino is een vroege bloeier, vergeleken met de Limelight komt in deze soort al ongeveer 2 weken eerder de bloem open. De Diamantino vertakt heel mooi en wanneer de bloemen open komen zijn ze wit van kleur. Later in de nazomer kleuren de bloemen naar roze.

hoogte 80 -100 cm

aanbevolen plantafstand 80-90 cm